Kylling i karry i køkkenet

Den perfekte søndagsret: Kylling i karry

Når man søndag står med et par rester i køleskabet fra ugens løb, kan disse sagtens bruge til at variere den populære ret kylling i karry. Hovedingredienserne heri er, som navnet afslører: kylling, karry og ris. Hvad du putter i deruover er op til dig, så tag et kig i køleskabet. Rød peberfrugt, koriander eller en mejeri-rest så som fløde eller creme fraiche? Kylling i karry kan holde på mange forskellige ingredienser. Kylling i karry får et helt nyt udtryk for hver gang, du laver den, hvis du husker at variere de ingredienser, du kommer i.

Klassisk kylling i karry

Den helt traditionelle eller gammeldags kylling i karry er indisk. Den stærke smag af karry kan opnås ved at lade karryen brænde lidt på en pande, før man tilsætter olie og til sidst kyllingen. Til den klassiske kylling i karry vil man bruge fløde og hvide ris, men ønsker man en sundere kylling i karry ret kan disse skiftes ud. Forsøg blandt andet med kokosmælk i din kylling i karry ret, hvis du er laktoseintolerent eller veganer. Eller prøv dig frem med brune ris, der er sundere end de hvide. Vil du være helt tro mod den indiske tradition, så må retten gerne spises med fingerene. Men vær forsigt for karry pletter kan være svære at få af duen.

Hvad kan man putte i sin kylling i karry ret?

Kylling i karry kan varieres meget afhængig af, hvilke ingredienser man putter i. Har man nogle æbler tilbage for foråret kan de være rigtig lækre at putte i kylling i karry retten, fordi de giver en sødlig smag, der står godt til den lidt skarpere smag af karry. Ferskner kan også give en rigtig luftig og frisk fornemmelse, så retten ikke bliver for tung. Det samme gælder for alskens krydderurter, der kan komme oven på og give retten lidt ekstra farve og smag. Ved kylling i karry handler det om at prøve sig frem og smage efter, hvilke ingrdienser der passer bedst til hinanden og til ens egen smagsløg.

Varierende kost

Kylling i karry er en velanset og populær kost, netop fordi den kan varieres meget. Man kan derfor også selv bestemme, hvor sund den skal være ved at variere i de ingredienser, man bruger i retten. Men som udgangspunt er det altid en god idé at bruge nogle grøntsager i sin kylling i karry. Kylling, ris og karry skal være hovedingredienserne, men de skal gerne komplimentere nogle andre ingredienser. Ellers kan retten blive meget tung og usund i det lange løb. Så får du nemlig ikke den variende kost, som du har brug for. Kylling i karry er den perfekte ret til en let og hurtig dag, og både børn, voksne og ældre elsker den. Men husk at variere retten med forskellige grøntsager, frugter og krydderurter. Og husk også at få spist nogle andre gode retter en gang i mellem, selv om den klassiske kylling i karry ret er et sikkert hit – hver gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *