Coffin

Afhold en personlig begravelse for din pårørende

At planlægge den perfekte begravelse kan lyde som lidt af en opgave. Det kan være svært at gøre en begravelse god, når man selv står med en kæmpe sorg, hvor alle oplevelser kommer til at virke deprimerende. Dog er det vigtigt, at man kommer udover dette, og får stablet en ceremoni på benene, hvor man kan få en smuk afsked til den afdøde. Der er ingen tvivl om, at når man skal afholde en begravelse, er der nogle faste ting, der hører sig til. Dette gælder over hele landet også i Grenaa og Djursland. Dette er ting såsom taler og blomster. Disse kan man let få andre til at hjælpe sig med, da der følger en klar retningslinje for, hvordan disse ting skal gøres. Man ønsker selvfølgelig, at det er nogen, der har et vist kendskab til den afdøde, der sørger for disse ting, da det ellers kan komme til at virke opsat og upersonligt.

For det er nemlig hele det personlige aspekt af begravelsen, som er det vigtigste. Hvis man virkelig ønsker at afholde en smuk begravelse, hvor man få en ordentlig afsked, er det vigtigt, at man kan mærke den afdøde, og man kan få lov til at hylde det liv og det menneske, som nu ikke længere er iblandt os. Derfor er det også utrolig vigtigt, at man hele tiden af den afdøde i tankerne, når man planlægger begravelsen. Dette kan selvfølgelig gøres gennem ting såsom taler og blomster, men hvis den afdøde havde nogle helt andre ønsker, så er det selvfølgelig det, som der skal ligges vægt på. Det kan for eksempel være en helt særlig melodi eller sang, der skal spilles. Det kan også være, hvad der skal serveres af mad eller hvordan der skal dekoreres. Hvis man skaber sig et overblik over de ting, der har været gennemgående i den afdødes liv, vil man også skabe sig nogle retningslinjer, som gør det lettere at afholde begravelsen,

Venner fra Djursland er gode, når der skal afholdes en begravelse

Når man som familie står med at afdødt familiemedlem, kan man hurtigt komme til at lukke sig inde i en lille boble. Det kan være svært at lukke andre ind i denne boble, men det er vigtigt, at man husker på, at der altså er andre, der har været en del af den afdødes liv. Hvis vedkommende for eksempel har boet i Djursland over en lang årrække, kan man passende kontakte nogle af de bekendte fra byen. Disse kan måske komme med nogle andre sider af den afdøde, som kan gøre begravelsen mere nuanceret.

Ved en god begravelse mindes den afdøde

Når man står med den store sorg, kan man komme til at distancere sig lidt fra den afdøde. Det kan altså være svært at afholde denne store private begravelse, hvor den afdøde vil være i fokus. Dog vil man opleve, at det at mindes den afdøde har en utrolig god effekt på sorgprocessen, og man bliver ved begravelsen også tvunget til at bearbejde sine følelse.