Rundsav

En rundsav er et uundværligt stykke værktøj

Hvis du har brug for at flække nogle brædder på langs eller lige frem brug for at save dem til lister eller måske ligefrem lave dine egne profillister? Den slags opgaver kræver en bordrundsav, for den er bygget til netop disse formål. Den er også virkelig smart at have, når du står og har brug for at skære et par centimeter af alle dine gulvplader, inden du kan lægge dit trægulv.

En håndholdt rundsav er god til mange formål, men hvis din opgave handler om at skære lange lige snit med høj præcision, så kan du måske ikke nøjes med den. En bordrundsav er ikke lige til at flytte rundt med, men den giver dig til gengæld mulighed for at have begge hænder fri til at holde på de emner, du skal save i. Det gør arbejdet mere sikkert, og det gør det helt sikkert også lettere.

Det betyder også, at du godt kan retfærdiggøre at indkøbe en bordrundsav, hvis du står over for større projekter, selv om du måske allerede har en håndholdt rundsav i din samling af værktøj. De to slags rundsave egner sig til forskellige opgaver.

Hvordan vælger man den rigtige rundsav?

Der er mange forskellige mærker og maskiner at vælge imellem, og der er også forskellige prisklasser. Du kan sikkert let komme til at forelske dig i en flot maskine, men gør dig selv den tjeneste at undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig. Du kan også prøve at finde anmeldelser af de forskellige modeller på nettet eller måske spørge i din omgangskreds, hvis der er aktive gør-det-selv folk, der kunne have en holdning eller nyttig viden om rundsave.

Der er en masse helt grundlæggende ting, man skal se efter, når man skal købe en bordrundsav. Alt det sikkerhedsmæssige skal naturligvis være i orden, det vil sige spaltekniv, beskyttelsesskærm og sikkerhedsafbryder. Derudover skal du sikre dig, at maskinen er let at betjene. Den skal være let at indstille, lige som klingen skal have en hæve-sænke funktion, og så skal det være sådan, at du ikke skal bruge værktøj eller være håndværkeruddannet for at arbejde med den.

Et par håndværkere har testet en række maskiner, og deres favoritter var maskinerne fra Metabo og Bosch, mens de var knap så begejstrede for Makita og Dewalt. Undervejs har de arbejdet med at samle maskinerne, transportere dem, lige som de har løst forskellige saveopgaver med dem.

Køb din rundsav i udlandet og spar penge

Når du skal købe nyt værktøj, skal du altid købe en fornuftig kvalitet, men uden at overdrive. Det vil sige, at du naturligvis ikke behøver at købe de mest solide og de største maskiner, hvis dit behov kun er lidt gør-det-selv arbejde i småtingsafdelingen fra tid til anden. Med andre ord skal du balancere dit behov op mod udgiften, så du ikke køber dyrere værktøj, end du har brug for.

Du skal undersøge, hvilke mærker og typer af rundsave, der findes, og du skal selvfølgelig også søge på prisen. Overvej, om der måske er penge at spare, hvis du køber dit værktøj på en udenlandsk hjemmeside. Der er mange at vælge imellem, og det er ikke noget dårligt bud at søge på værktøjet i for eksempel Holland. Selv om der kan være

Hvis du køber varer i online forretninger i et andet EU-land, vil det normalt være sådan, at prisen allerede indeholder moms. Du skal heller ikke betale told af de varer, som du får tilsendt fra et EU-land. Reglen er, at du gerne må købe varer på nettet uden at betale told og dansk moms, hvis du køber til dit eget forbrug, men varen skal afsendes fra et EU-land.