Mand der maler et hus

Sådan får du et perfekt malerresultat

Hvis du skal i gang med at male derhjemme, så er det vigtigt, at du har købt den rigtige maling. Man kan få maling både til vægge, paneler og lofter, så vær sikker på, at du har den rigtige type derhjemme. Det er vigtigt, at man har nogle gode pensler samt ruller til væggene, så man sikrer sig, at få et pænt ensartet udseende. Inviter nogle gode venner over, så hele malerprojektet kan blive lidt sjovere. Køb maling nu.

Dyr eller billig maling?

Pris på malingen afhænger af hvad der er i malingen. Tilsætningsstofferne i malingen har en stor betydning for hvad prisleje malingen står til. Tilsætningsstofferne i malingen er med til at give malingen en så god dækkraft som mulig. Samtidig er tilsætningsstofferne med til at give malingen en længere holdbarhed samt en pænere udseende. Billig maling indeholder færre tilsætningsstoffer, hvilket gør, at malingen også er mere modtagelig overfor skidt og snavs. Billig maling kan sagtens have en fin dækkraft, men vil ikke give et lige så godt resultat, som en dyr maling. Man kan være heldig at finde en billig maling, som fungerer lige så godt som en dyr maling. Malingens mærke har også meget at sige, da det kan variere hvad der er tilsat af de forskellige tilsætningsstoffer i malingen.

Gode råd i forbindelse med maling:

Hvis du er en af dem som ofte begiver sig ud i gør-det-selv-projekter, så er det vigtigt, at du har styr på hvad der skal ordnes, inden malingen kommer på væggen. Mange danskere begår den fejl, at de straks påfører maling på væggen uden at tænke over, at væggene skal vaskes ned først. Det er vigtigt, at man får fjernet al skidtet, der sidder på væggene. På denne måde kommer du til at opnå et så jævnt malinglag som muligt, da der ikke sidder skidt i vejen. Selvom det tager tid, så er det også vigtigt, at man får dækket ordentligt af med tape omkring karme, døre, vinduer og stikkontakter. På denne måde opnår man det flotteste resultat og sikrer, at få lige og skarpe kanter. Husk og køb en ordentlig afdækningstape, så du er sikker på, at den ikke tager tapet med af, når tapen skal fjernes. Man skal være meget tålmodig når man maler vægge, for de fleste vægge skal have mere end en omgang. På malingbøtten kan man se hvor længe malingen skal tørre, før man kan begynde på andet lag. Hvis man får startet for tidligt, så risikerer man, at det første lag falder af.

Det er sjældent at man får brugt al malingen fra malerbøtten, så man kan altid gemme resterne til et andet malerprojekt. Malingen skal opbevares korrekt, for ellers kan man risikere, at malingen tørrer ind. Hvis man hælder malingen over i noget andet, så skal der være så lidt luft som muligt i bøtten. Maling skal opbevares køligt, frostfrit og tørt så en kælder eller et godt isoleret skur vil være det perfekte sted for malingen at blive opbevaret. Maling har bedst af at stå på hovedet, så der kommer så lidt luft som muligt ned i bøtten.