Lille køkken

Sådan indretter du bedst dit lille køkken

Du har altid drømt om et smukt og hyggeligt køkken. Det skal være funktionelt, pænt og invitere til samvær. Hvordan skal det være muligt på kun få kvadratmeter tænker du? Artiklen giver dig de bedste råd til indretning af dit lille køkken.

Det kan være besværligt og uoverskueligt at planlægge sit drømmekøkken, når man skal arbejde med få kvadratmeter. Man vil både have køkkenbord og andre nødvendige ting. Hos Gram kan du se et stort sortiment af køkkenprodukter og blive inspireret. Små køkkener kan altid være hyggelige, funktionelle og pæne. Følg blot disse råd, så dit minikøkken bliver det pæneste nogensinde. 

Vælg de rigtige farver

Lyse farver får rum til at større ud. Omvendt får de mørke farver rummet til at se smallere og mindre ud. Du kan derfor starte med at male væggene og andet malevenligt i lyse farver. Du kan stadig få dine yndlingsfarver ind over køkkenet – Men en god ide ville være at vælge dem i lyse toner.

Væggene – Sådan udnytter du vægplads

Hvem siger, at du ikke kan bruge væggene til at skabe mere plads? Væggene kan du bruge til at hænge en masse ting op. Du kan eksempelvis sætte hylder op, og stille nogle af dine ting der. Det kan være glas, krukker eller andet udstyr, som fylder. Du kan også hænge pander og andre ting op på stænger på væggene.

Køkkenbordet

I smalle køkkener er det altid et problem, at få fat i det rigtige køkkenbord – Og stille det rigtigt. Men det er vigtigt for det sociale samvær, at man kan slappe af i køkkenet.

Prioritér dine ting

Tænk over, hvad der bør stå i dit køkken, når det er så smalt som det er. Alt det køkkenudstyr, som du ikke har fået brugt i flere uger, kan godt gemmes væk. Du bruger dem tydeligvis ikke særlig ofte, så andre vigtigere ting bør stå fremme i stedet.